Super Fritz Lang på Zum Biergarten

Fritz Lang

‘Futurism Meets Futurism’
Filmvisning: Fritz Lang: ‘Frau im Mond’ & Live Electronic Concert - Rock Paper Scissor Crew: Phlex[DE], Tex’n'Terok[DE], Bitslave[DE], H’olzaal[DE], X Bockwurst[DE] og andre.

På Zum Biergarten i går aftes. Fantastiske billeder suppleret med laptop musik. Tre stive klokketimer siddende på en beholder til en gaslampe. Ikke den perfekte biograf, men en super oplevelse alligevel. Det er altid sjovt at se, hvordan fortiden fortolker fremtiden:

‘Frau im Mond’ (1929), er Fritz Langs legendariske visionære bud på rumalderen 40 år før den reelt blev til virkelighed. Som Langs hovedværk ‘Metropolis’ er filmen et mesterligt eksempel på den dystopisk fortælling om menneskets beherskelse af teknologien med et faretruende vink til en tysk fremtid, der lurede lige om hjørnet. Filmen er oprindelig stum, men til denne aften vil en række af Berlins bedste elektroniske musikere sørge for, at den futuristiske space-film får et unikt matchende live futuristisk soundtrack.

Se også med musikerne, der spillede bagefter:

DJ Daniel dirigerede sit eget labtoporkester, bestående af Theodor Zox, Matt Vega, Martin Decare, Martin Decare og Amox. Den visuelle side blev leveret af det berlinske visuelle kollektiv Pfadfinderei.

Leave a Reply