Podcast som farvelgave
Thursday, November 30th, 2006I går var min sidste dag som redaktør på Samvirke. Jeg fik en podcast som afskedsgave - så al min snak om brugerdrevne medier har da båret lidt frugt. LYT
PodcastsI går var min sidste dag som redaktør på Samvirke. Jeg fik en podcast som afskedsgave - så al min snak om brugerdrevne medier har da båret lidt frugt. LYT
Podcasts
|
Jeg har en ny klumme på RADAR
RadarJournalist Peter Hesseldahl er på Bogforum fredag kl. 16 for at fortælle om fremtidsscenarier i undervisningen og bogen ‘Snapshots fra fremtiden‘ - en samling artikler fra Samvirke:
Besøg verden i 2030
Journalist og videnskabsformidler Peter Hesseldahl opstiller i bogen »Snapshots fra fremtiden« en række scenarier af en mulig fremtid.
Læs uddrag.
Blogredaktør på Politiken Kim Elmose har lavet et BLOGMANIFEST. Det lyder bombastistisk, og det er da også “bare” en række meget nyttige retningslinier for, hvordan man som medie skal forholde sig til at blogge. Et godt og nødvendigt initiativ i en tid, hvor mange - både journalister og bloggere - roder rundt med deres identitet som aktører i det offentlige rum som følge af blogging. Der er åben for debat hos Kim Elmose på Mediehack.
Blogmanifest for Politikens redaktionelle bloggere
1) Vi skriver præcist og baseret på facts, og vi linker til dokumentation på andre sites, når det er muligt.
2) Vi engagerer til dialog med læserne - gerne med åbne spørgsmål.
3) Vi svarer på læsernes kommentarer så hurtigt som muligt.
4) Vi er aktuelle. Vores artikler beskæftiger sig med nyheder og nye vinkler på emnerne for vores blog.
5) Vi krediterer læsere og andre blogs samt sites for nyheder, som vi opdager hos dem - eller som de tipper os om. Vi henviser med navn/titel på site og link til vedkommendes site. Vi linker uden skelen til om det er konkurrerende medier.
6) Vi baserer artiklerne på vores faglighed og holder os opdaterende inden for vores område.
7) Vi er altid høflige over for debattørerne, selvom de bliver skarpe i tonen.
8) Vi indrømmer fejl og retter dem øjeblikkeligt - uden at slette sporene elektronisk.
9) Vi skriver regelmæssigt - mindst én gang om ugen. Læserne skal vide hvornår de kan vente indlæg fra os.
10) Vi deltager gerne i debatter på andre sites og blogs. Vi er en del af en kultur for videnudveksling.
11) Blogs er personlige. Bloggerens personlighed og personlige synspunkter bidrager til læsekvaliteten i vores blogs.
12) Synspunkter tilkendegivet i blogs kan derfor ikke tages som udtryk for Politikens holdning.
13) Målet med blogs hos Politiken er at bidrage til udveksling af viden og debat samt gøre læserne til medskabere af avisen - ikke kun passive modtagere af nyheder og holdninger.
(Via Mediehack.)
‘Futurism Meets Futurism’
Filmvisning: Fritz Lang: ‘Frau im Mond’ & Live Electronic Concert - Rock Paper Scissor Crew: Phlex[DE], Tex’n'Terok[DE], Bitslave[DE], H’olzaal[DE], X Bockwurst[DE] og andre.
På Zum Biergarten i går aftes. Fantastiske billeder suppleret med laptop musik. Tre stive klokketimer siddende på en beholder til en gaslampe. Ikke den perfekte biograf, men en super oplevelse alligevel. Det er altid sjovt at se, hvordan fortiden fortolker fremtiden:
‘Frau im Mond’ (1929), er Fritz Langs legendariske visionære bud på rumalderen 40 år før den reelt blev til virkelighed. Som Langs hovedværk ‘Metropolis’ er filmen et mesterligt eksempel på den dystopisk fortælling om menneskets beherskelse af teknologien med et faretruende vink til en tysk fremtid, der lurede lige om hjørnet. Filmen er oprindelig stum, men til denne aften vil en række af Berlins bedste elektroniske musikere sørge for, at den futuristiske space-film får et unikt matchende live futuristisk soundtrack.
Se også med musikerne, der spillede bagefter:
Art film MusicDJ Daniel dirigerede sit eget labtoporkester, bestående af Theodor Zox, Matt Vega, Martin Decare, Martin Decare og Amox. Den visuelle side blev leveret af det berlinske visuelle kollektiv Pfadfinderei.
“Creative commons er ikke andet end et klistermærke til din kofanger. Det er en kulturel manifestation. Et signal om, at du er cool og medlem af den rigtige klub.”
Det var et af de mest centrale udsagn på dagens seminar om samplet kunst.
Det kom fra den berlinske kunstner Sebastian Lutgert. Hans argument var, at hovedparten af os, der bruger CC på vores blog, alligevel ikke har råd til at finde og bruge en advokat, hvis det går op for os, at fx en kinesisk virksomhed misbruger vores CC licens. Og den anden vej rundt; hvis vi snupper materiale fra en fattig kineser eller inder, så har han/hun heller ingen mulighed for at sende i en advokat i struben på os.
En tilhører bemærkede, at man altid kan sende en e-mail og gøre opmærksom på misbruget og at det i de fleste tilfælde hjælper. Men er der ikke noget om snakken? At CC mere er et cool brand for den kreative klasse end en egentlig brugbar licens?
Sebastian Lugert er i øvrigt manden bag textz.com, Pirate Cinema og ““.
Oliver Schulbaum fra platoniq.net var også tilstede og fortalte om Burnstation. Jeg lavede en podcast med ham i januar, hvor jeg mødte ham til Transmediale i Berlin. Lyt!
Art artnode burnstation Music photo PodcastsNanoroman kapitel 10
Klik NaSiWriMo for tidligere kapitler og en forklaring…..
NaSiWriMoNanoroman kapitel 9
Klik NaSiWriMo for tidligere kapitler og forklaring.
NaSiWriMoJeg har en ny klumme på RADAR. En halvsur læser mener, at jeg prøver at skrive som Morten Sabroe. Sandheden er, at jeg var møgtræt, stresset og ikke anede hvad, jeg skulle skrive om. Så jeg skrev om noget af det, der havde gjort mig så træt. Nogle gange skal man bare blive hjemme og holde kæft.
Nanoroman kapitel 7
Disclaimer: Dette kapitel er baseret på et ønske fra en læser, som gerne ville have noget mere action i romanen. Han fik valget mellem vold og sex, men ønskede sig en ildebrand. Derfor kan dette kapitel (og det næste kapitel) læses for sig selv – løsrevet fra resten af romanen – da det intet har med handlingen at gøre.
Det oprindelige kapitel 7 (Der er ild i mit skæg!) er hermed slettet.
Klik på NaSiWriMo for tidligere kapitler og en forklaring på galskaben…
NaSiWriMoNanoroman kapitel 7
Klik NaSiWriMo for tidligere kapitler og forklaring
NaSiWriMoTo copy or not to copy, is that the question? Or should we just forget about copyright and make art? En diskussion af kunstneriks praksis efter copyright.
Som en del af cph:doxs tema om ”sampling” afholder festivalen et eftermiddagsseminar, hvor en international række kunstnere vil præsentere deres projekter, der på hver sin måde udfordrer de gældende forestillinger om copyright og peger videre mod en situation, hvor kulturel produktion og udvikling ikke er styret af lovgivningen. Seminaret kommer imidlertid ikke til at handle om jura og licenser, men om hvordan kunsten kan være med til at stimulere en kultur baseret på fællesskab fremfor ejerskab. Hver deltager vil give en kort præsentation af deres projekt og komme med et statement, så der er god tid til diskussion.
1. panel – mod en fri og åben kultur som fællesejendom
- Jamie Stapleton vil fortælle om tilblivelse af The Adelphi Charter, der udstikker etiske og praktiske retningslinjer for en mere fællesorienteret kulturel produktion
- Armin Medosch giver et indblik i platformen Kingdom of Piracy, der støtter projekter, som opererer i juridisk oprørte farvande
2. panel – den digital information på nettet kender ingen grænser
- Hans Bernhard (UBERMORGEN.COM), kommer med sit nye værk amazonnoir, et hack af funktionen på , der giver kunder mulighed for at give læse uddrag af bøger ved hjælp af søgeord
- Cornelia Sollfrank går kunsthistorisk til værks med projektet net.art generator, der ”sampler” digitale versioner af Warhols berømte blomsterbilleder, dels for deres skønhed, dels for at fremprovokere en retsags med Andy Warhol Foundation
- Sebastian Lutgert deler ud af sine idéer og erfaringer med projekterne textz.com, Piratecinema og The Conceptual Crisis in Property as a Crisis in Praxis
3. panel – deling i den fysiske verden
- Kate Rich (Bureau of Inverse Technology) præsenterer – og serverer – Cube Cola, en hjemmelavet cola udgivet under General Public License
- Olivier Schulbaum (Platoniq) fortæller om projektet Burn Station, der tager den digitale musikkultur ”tilbage til gaden”
Ralf Christensen (Information/DR) og Jacob Lillemose (Artnode) vil modere diskussionen og løbende vise klip fra film og afspillee musik, der benytter sig af samplingsstrategier.
Seminaret er arrangeret i samarbejde med Artnode.
Prisen for seminaret er 60 kr., men det er også inklusiv adgang til aftenens
koncert på Zum Biergarten og forfriskninger undervejs.
Nanoroman kapitel 6
Klik NaSiWriMo for at læse tidligere kapitler og få en forklaring….
NaSiWriMoNanoroman kapitel 5
Klik NaSiWriMo for at læse tidligere kapitler og få en forklaring….
NaSiWriMoDe nyhedsbreve Computerworld har forsøgt at sende til dig kunne ikke
leveres.Hvis du får denne besked, er det fordi tingene er tilbage til normal, og dette er kun for din egen opmærksomheds skyld.
Her er index numrene på de beskeder som kom retur, i forsøget på at aflevere dem til dig.
561
For at hente besked nummer N i arkivet, send en mail til
Med venlig hilsen
Computerworld