Aviser til debat - igen

Min medblogger Nikolai Thyssen har sat brand i en livlig debat på RADAR.

Jeg citerer:

“I har vænnet jer til en syg økonomi. I betaler med glæde 10.000 kroner for en pc, 1.000 kroner for en trådløs router, 400 kroner for en bredbåndsforbindelse. Og i finder med glæde dankortet frem for at betale 35 kroner på en utroværdig hjemmeside for en åndssvag ringetone til mobilen. Men endnu er det ikke lykkedes for en eneste avis i hele verden – med New York Times som den markante undtagelse – at få jer til at betale for en avis på internettet. I vil hverken betale for et abonnement eller blot en femmer for en enkelt artikel. Lige så fast besluttet I er på at smide penge efter snart et hvilket som helst forbrug, lige så faste er I i den beslutning: I vil ikke betale en øre for nyheder, analyser og anmeldelser på internettet. Og internettet er som bekendt fremtidens medie – om ikke andet i den forstand, at det langsomt, men sikkert er ved at undergrave avisernes økonomi. Det ser ud til, at aviserne skal gennem samme vridemaskine som pladebranche allerede har været.”

aviser

Leave a Reply