”It’s beat time, it’s hop time, it’s monk time!” - nyt om The Monks og The Fall

The Monks igen. Tilgiv mig. Jeg elsker garagerock…..

”It’s beat time, it’s hop time, it’s monk time!” - nyt om The Monks og The Fall: “

Et af de mere ejendommelige og uudforskede områder i musikhistorien bliver nu belyst med en dokumentarfilm og et hyldestalbum. Det drejer sig om the Monks, der gav tresserpoppen, som the Beatles ellers sad tungt på, en solid mavepuster med febervilde numre som ’Shut up’ og ’I Hate You’ fra deres eneste, i øvrigt eminente, album: Black Monk Time. Deres bedste numre var baseret på en simpelt hamrende rytme, der blev suppleret med fanatisk skøjtende orgel-freakouts og febrilsk lutrende guitar- eller banjospasmer som f.eks. på ’Higgle-dy Piggle-dy’. I lighed med et andet, afgørende band fra tresserne begrænsede de brugen af bækkener til et minimum og flirtede med feedback, og pressematerialet hævder kækt nok også, at deres projekt udgjorde ’the first marriage of art and popular music and this months before Andy Warhol and the Velvet Underground.’

Nu er historien om de fem modvillige, amerikanske soldaters udstationering i Tyskland og deres forvandling til nihilistiske munke med tonsurer blevet til dokumentaren Monks. The Transatlantic Feedback og hyldestalbummet Silver Monk Time - A Tribute to the Monks, som Play Loud! begge står bag. Den medfølgende pressekonference, der finder sted den 23. oktober i Berlin, kan desuden prale af bandets første optræden på tysk jord i fyrre år.

Ved denne koncert vil flere af musikerne fra Silver Monk Time optræde sammen med the Monks - herunder the Falls Mark E. Smith, der længe har været fan. Han er i øvrigt selv aktuel med biografien The Two-Way Gap, der udkommer til efteråret og ifølge forlydender beretter åbenhjertigt om de mange bizarre skandaler, han har været involveret i og som regel tillige anledning til. Den seneste af disse medførte, at bandet under dets amerikanske turné gik totalt i opløsning, og Mark E. Smith med frue måtte finde et nyt the Fall. Det lykkedes over al forventning, og de nye, amerikanske medlemmer har allerede været med i studiet, hvor halvdelen af et kommende album er blevet indspillet. Det forventes at udkomme til foråret.

(Via Geiger.dk.)

One Response to “”It’s beat time, it’s hop time, it’s monk time!” - nyt om The Monks og The Fall”

  1. MONDOFUNZA » Blog Archive » 30 Century Man Says:

    […] Min eneste klage er, at filmen om the Monks er programsat samtidig. ØV! Og ØV ØV!! film Monks Music Natfilmfestival Scott Walker […]

Leave a Reply