Freak Out Beer

One of my favorite beers - the Lagunitas from California - is now out in a special Freak Out - Frank Zappa edition. “Freak Out” happens to be one of my favorite sixties albums. But is this beer available in Denmark? Somebody: Please import this beer! I want to taste it! NOW!

Brookston Beer Bulletin » Blog Archive » Get Your Freak Out:
“August 14, 2006

Get Your Freak Out
by J @ 12:34 pm. Filed under Bay Area, California, New Release

Tony Magee, the iconoclastic owner/brewer of Lagunitas Brewing has been a big Frank Zappa fan most of his life and this year marks the anniversary of the release of Zappa’s first album, the Mothers of Inventions’ Freak Out. Tony spoke with Frank Zappa’s widow, Gail Zappa (who runs the Zappa Family Trust), and obtained permission to use the colorful album cover on the beer label for their new Freak Out Ale. Very different in appearance from most Lagunitas labels, the beer nonetheless is in keeping with their rebel chic ethic. And as mentioned on the label, let’s not forget Frank Zappa’s most famous beer quote:
‘You can’t be a real country unless you have a beer and an airline — it helps if you have some kind of a football team, or some nuclear weapons, but at the very least you need a beer.’
— Frank Zappa

(Via brookston.org/beer.)

11 Responses to “Freak Out Beer”

 1. Karin Says:

  Okey okey, jeg skal gøre hvad jeg kan, når jeg nu alligevel er i LA i næste uge - hvor mange skal du have - en sixpack?

 2. Henrik Fohns Says:

  sikke en service! A sixpack will do!

 3. Henrik Fohns Says:

  så laver vi en podcast hvor vi smager den og nynner nogle af sangene fra Zappas plade, eftersom musikpolitiet har forbudt os at spille pladen…

 4. Karin Says:

  Dét gør vi - vi kunne måske invitere Anders Evald fra Berlingskes ølpodcast med til at smage - jeg har ikke meget forstand på øl - kun på Frank Zappa - var det ikke mere noget musik, man røg til?

 5. Karin Says:

  Hvor svært kan det være? William Brand - som udgiver et nyhedsbrev om øl i USA http://www.insidebayarea.com/food/ci_4224140 har fortalt mig, at man skal være hurtig, for der er kun få af Zappa-øllerne tilbage - så jeg har bestilt 10 - en sixpack til dig og fire til mig - og et eller andet sted i Californien er de nok lige nu ved at læsse øllerne og sende dem til mit hotel. Så skal de bare slæbes hjem.

 6. Henrik Fohns Says:

  wow - jeg er imponeret! :-):-):-)

 7. Karin Says:

  You better be - der står en kasse her på mit hotelværelse i LA med 10 Freak Out beers, men her er frygtelig varmt, så det bliver spændende at se, hvor mange, der kommer i kufferten med hjem til Danmark ;-)

 8. Henrik Fohns Says:

  Hvor er det vildt? Kommer Suzy Creamcheese også? :-)

 9. Karin Says:

  Nej, Suzy kan ikke. Jeg tænkte på, ville de i dag have heddet Mothers of Innovation?

 10. Henrik Fohns Says:

  hmmmm - sandsynligvis….

 11. MONDOFUNZA » Blog Archive » Zappa, øl og innovation Says:

  […] “Freak Out” har 40 års jubilæum. Det var det første album med Mothers of Invention = Frank Zappa i 1966. Mikrobryggeriet Lagunitas i San Francisco har i år hyldet albummet med en special bryg - en Freak Out Beer. Jeg efterlyste en importør her på Mondofunza. […]

Leave a Reply