Mac-bruger = nigger of the digital world

Jeg er egentlig relativt positivt indstillet overfor en medielicens, selvom jeg mener, at man principielt burde lave en husstandslicens. Men nu er det altså en licens pålagt mine digitale redskaber. Og så er det jeg spørger:
Jeg er Mac-bruger, og som sædvanlig har DR lavet et produkt (jeg tænker på deres nye tilbud om streaming af tv), der er skræddersyet til et Microsoft-univers. Burde man ikke fritage Mac-brugere for licens, da DR konsekvent ignorerer os? Medmindre man taler podcasting, hvor Apple jo spiller en central rolle med video-iPodden. Og her kan DR så få et figenblad at dække sig ind under: Jeg har jo tilbuddet om at downloade videopodcast, som jeg kan se på min Powerbook…= betal licens, tak!
Det hele er lidt hypotetisk, fordi jeg i forvejen betaler licens for mit tv. Som gammel DR-medarbejder føler jeg det nærmest som en pligt. Jeg tror på public service. Derfor bliver jeg også sur, når jeg gang på gang skal have et inferiørt produkt som Mac-bruger. Jeg blev ellers lige så glad over DRs alternativ til TV2 Sputnik, der er det mest irriterende, lukkede MS-Univers. Men ak nej…..

One Response to “Mac-bruger = nigger of the digital world”

  1. Jacob Bøtter Says:

    Faktisk hører jeg DR Netradio igennem iTunes ( http://cupertino.dk/archives/2006/06/06/36-radiokanaler-fra-dr-pa-din-mac/ ) og ser dr.dk/tv igennem Quicktime ( Brug direkte links og paste ind som URL i Quicktime: http://www.dr.dk/tv/drdktv.asp ). Men derudover er jeg dybt enig.

Leave a Reply